ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Zonder garantie van de gemeente kan Glasweb Venray niet van start.

dinsdag, 14 juni 2016 12:00 Zonder garantie van de gemeente kan Glasweb Venray niet van start.

Gemeente garant voor maar liefst 17,5 miljoen euro?

Het college van Burgemeester en Wethouders is van plan om aan de gemeenteraad op 28 Juni a.s. voor te stellen akkoord te gaan met een garantstelling van 17,5 miljoen op de financieringsbehoefte van Glasweb Venray.

De gemeenteraad heeft eerder de voorkeur uitgesproken voor de aanleg van een 100 % dekkend glasvezelnetwerk in de hele gemeente.
Bij inventarisatie van de te verwachten deelname bleek echter dat met name alleen het buitengebied en een aantal kerkdorpen bereid zijn te kiezen voor een aansluiting op het glasvezelnetwerk.
De coöperatie Glasweb Venray heeft daarop een aangepast businessplan opgesteld om de exploitatie financieel te kunnen bolwerken.
De Provincie Limburg heeft al laten weten vooralsnog niet in de financiële haalbaarheid van het project te geloven als de glasvezelkabel alleen in het buitengebied wordt aangelegd.
Ook banken, zoals de Rabobank en de BNG (Bank Nederlandse Gemeenten) staan niet te trappelen van ongeduld om het project te willen financieren.
Met garant te staan voor dat bedrag hoopt de gemeente Venray dat daarmee de financiering van het aanleggen van een glasvezelnet voor de hele gemeente Venray van (of beter gezegd in) de grond komt.

Recent heeft de gemeente bij o.m. de Floriade, stichting Odeon en het Kunstencentrum zich ook al garant moeten stellen om tevoren de exploitatie mogelijk te maken.
De vraag is echter of de gemeente Venray het risico moet lopen om zich voor zo’n enorm bedrag garant te stellen.

De stichting Burgers van Venray is daarom geïnteresseerd in de mening van de inwoners van de gemeente Venray over het voorstel aan de gemeenteraad.
U wordt daarom verzocht uw standpunt te bepalen op de stelling :
Garant staan voor 17,5 miljoen voor het glasvezelnet is ondernemersrisico.
Op deze website kunt u daarnaast ook uw eigen mening over deze garantiestelling geven.

 

REACTIES

Het was een dubbeltje op zijn kant.

De gemeenteraad van Venray heeft onlangs haar goedkeuring verleend aan het voorstel van het college van B&W om garant te staan voor de investering van 17,5 miljoen euro die Glasweb Venray wil gaan doen om in eerste instantie in het buitengebied glasvezelkabel aan te gaan leggen.
Lees verder