ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Zorgen over de toekomst van zwembad de Sprank

woensdag, 07 oktober 2015 14:12 Zorgen over de toekomst van zwembad de Sprank

Het overdekte zwembad is vanaf het begin een financieel probleem geweest.

De oorspronkelijke projectontwikkelaar HEVO beloofde voorafgaand aan de opening in 1991 met prognoses over bezoekersaantallen gouden bergen. Toen die tegenvielen heeft de gemeente de exploitatie ondergebracht bij Sportfondsen, die het al na één jaar voor gezien hielden. Vanaf 1994 wordt het zwembad beheerd door LACO, die de exploitatie verzorgt gebruikmakend van een jaarlijkse gemeentelijke bijdrage in de exploitatie.
Er is een contract met LACO opgesteld, waarin staat beschreven dat na 30 april 2016 LACO het zwembad kan kopen voor het symbolische bedrag van € 45,= maar dat de jaarlijkse bijdrage in de exploitatie dan komt te vervallen.
LACO heeft inmiddels bij de gemeente benadrukt dat na die overname in 2016 een gemeentelijke bijdrage onmisbaar blijft. Men vreest dat het afnemend aantal zwemmers, de stijgende personeelskosten en de noodzakelijke renovatie een bedreiging vormen voor een gezonde exploitatie. LACO pleit dan ook voor het verlengen van het bestaande contract met 10 jaar. 

De groep onafhankelijke personen die de website Burgers van Venray elke maand van een actuele stelling voorziet, wil gedurende de maand oktober uw mening peilen over de stelling :

“ Venray kan niet zonder overdekt zwembad”.
Op deze site kunt u aangeven het eens of oneens te zijn met deze stelling en bovendien kunt u uw eigen mening hierop vermelden.

Omdat de onderhandelingen met LACO op dit moment nog voortduren, is het wellicht voor het college van B&W, de verantwoordelijke wethouder en de leden van de gemeenteraad raadzaam om kennis te nemen van de mening van de Venrayse bevolking door het resultaat van deze stelling in de besluitvorming te betrekken.

REACTIES

Het zwembad in Venray houdt de gemoederen flink bezig.

Op de website Burgers van Venray heeft de voorbije maand een stelling gestaan over het zwembad “de Sprank” in Venray.
De stelling luidde : Venray kan niet zonder overdekt zwembad.
Meer dan 600 personen hebben in oktober aangegeven of......

Lees verder