ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Er is leegstand na de renovatie in het gemeentehuis.

woensdag, 03 juni 2015 08:00 Er is leegstand na de renovatie in het gemeentehuis.

Enkele jaren geleden is het gemeentehuis voor veel geld gerenoveerd.
Dat gebeurde omdat de gemeenteraad vond dat de huisvesting van onze ambtenaren te wensen overliet. Te koud in de winter en te warm in de zomer en moeilijk te gebruiken werkplekken waren de voornaamste redenen om te gaan renoveren.

Nu de renovatie van het gemeentehuis is gerealiseerd, blijkt dat er grote delen van het gemeentehuis niet in gebruik zijn.
Er zijn meerdere redenen waardoor dat is ontstaan.
De ambtenaren hebben geen vaste werkplek meer, maar delen die plek met anderen.
Op dit moment maken 10 ambtenaren gebruik van 7 werkplekken. Dat wordt een delingsgraad van 0,7 genoemd.
Bovendien is door bezuiniging het aantal ambtenaren gedaald tot onder 300.
Hierdoor ontstaat vrije ruimte in het gemeentehuis en dus leegstand.
Omdat wellicht het Werkplein (de vroegere UWV) als commerciële huurder in de ruimte van de publieksbalie kan worden gehuisvest, zal - als dit doorgaat - nog meer dan de thans al aanwezige leegstand ontstaan.
Er is nu al sprake van een volledige vrije vleugel met een oppervlakte van 300 m2.
De gemeente is al geruime tijd naarstig aan het zoeken geweest om deze ruimte te kunnen verhuren aan derden, tot op heden echter zonder resultaat.

De onafhankelijke stuurgroep Burgers van Venray is van mening dat juist het gemeentehuis een huis van de hele gemeenschap moet zijn.
Er zijn in de gemeente Venray ongetwijfeld organisaties die zitten te schreeuwen om een passende huisvesting, terwijl er bijna twee vleugels van het prachtige gemeentehuis ongebruikt leeg staan.
Wellicht hebben de inwoners van de gemeente Venray een idee op welke wijze deze leegstand kan worden ingevuld. Hetzij door een commerciële huurder, dan wel door een voor Venray maatschappelijke organisatie.

Gedurende de maand Juni kunt u aangeven op de website : www.burgersvanvenray.nl of u het eens of oneens bent met de stelling : Leegstand in het gemeentehuis biedt een uitgelezen kans voor maatschappelijke organisaties.
Op deze website kunt u bovendien uw eigen mening of suggestie aangeven.

REACTIES

Het gemeentehuis heeft een te grote jas aan.

In de maand juni hebben de inwoners van de gemeente Venray hun mening gegeven over de leegstand in het gemeentehuis.
Op de website Burgers van Venray stond de stelling : Leegstand in het gemeentehuis biedt een uitgelezen kans voor maatschappelijke organisaties.
Lees verder