ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Tweewekelijks ophalen van alle afval.

woensdag, 01 april 2015 14:00 Tweewekelijks ophalen van alle afval.

Er kan bezuinigd worden bij het ophalen van vuilcontainers.

De stuurgroep Burgers van Venray heeft voor de maand april een stelling gekozen over het ophalen van afval.
De keuze voor deze stelling is gerelateerd aan een wijziging binnen de gemeente Horst a.d. Maas, waar m.i.v. 1 maart het huishoudelijk afval niet meer gescheiden behoeft te worden aangeleverd.
Wij willen een stelling aan de bewoners van Venray voorleggen waaruit blijkt of er behoefte bestaat om REST + GFT afval gecombineerd en slechts éénmaal per 14 dagen te laten ophalen.
Door het reeds gescheiden aanleveren van papier, plastic, blik en glas blijkt immers dat de grijze containers nauwelijks meer dan éénmaal per maand ter lediging worden aangeboden.
De vuilniswagens rijden nu elke week hun standaard route langs alle woningen, terwijl lang niet overal een grijze of groene container op straat staat.
De onafhankelijke stuurgroep Burgers van Venray is geïnteresseerd in uw mening over het een keer per twee weken ophalen van gecombineerd afval.
Het gedifferentieerde tarief “grijs” t.o.v. “groen” (diftar) zou daarmee komen te vervallen, alsmede een aanzienlijke besparing (= halvering) op de ophaaldienst.
De stelling luidt : Geen diftar en tweewekelijks ophalen van alle afval is goedkoper.
Het gratis aanbieden van tuinafval bij het milieustation zal uiteraard gehandhaafd moeten blijven.
Op de website : www.burgersvanvenray.nl kunt u gedurende de maand april aangeven of u het eens of oneens bent met deze stelling. Bovendien kunt u desgewenst uw mening over dit onderwerp op de site vermelden.
 

REACTIES

Tweewekelijks ophalen van alle afval wordt breed gedragen.

In de maand april hebben de inwoners van Venray hun mening kunnen geven over het ophalen van de afvalcontainers.
Door het thans al gescheiden kunnen aanleveren van glas, plastic, papier en tuinafval blijkt in de praktijk dat zowel de grijze als de groene......

Lees verder