ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

De Provinciale Staten en de landelijke politiek

woensdag, 04 maart 2015 13:00 De Provinciale Staten en de landelijke politiek

Op 18 maart is de verkiezing van de leden van de provinciale staten.

Daaraan voorafgaand zie je her en der in de gemeente de verkiezingsposters van de diverse politieke partijen. Behalve enkele personen die in Venray ruime bekendheid genieten, zijn verreweg de meeste namen en gezichten voor de kiezers onbekend.

In de landelijke media echter worden de bekende fractievoorzitters van de landelijke politieke partijen ten tonele gevoerd. Het lijkt erop dat zij de kastanjes uit het vuur moeten halen ten behoeve van de provinciale lijsttrekkers. De achterliggende motivatie voor hun is daarbij dat de uitslag van de verkiezing van de statenleden gevolgen heeft voor de landelijke politiek. De statenleden kiezen immers daarna de leden van de Eerste Kamer.
En het is juist deze Eerste Kamer die de landelijke politiek kan of mogelijk zal beïnvloeden.

De kiezer wordt in de verkiezingsperiode door de landelijke politici in verwarring gebracht. Gaat de uit te brengen stem nu naar een partij die met haar verkiezingsprogramma juist aandacht vraagt voor provinciale taken, of geniet de landelijke partij de voorkeur.

Reden waarom de onafhankelijke website Burgers van Venray de volgende stelling aan u wil voorleggen.
De landelijke politiek overschaduwt (of ontwricht) het provinciale belang.
Gedurende de maand maart kunt u op deze site aangeven of u het eens of oneens bent met deze stelling. Bovendien kunt u uw eigen mening ook op de site vermelden.

 

REACTIES

De Statenverkiezing boeide de burgers van Venray niet.

In de maand maart bestond de mogelijkheid voor de inwoners van Venray om hun stem uit te brengen over de invloed van de landelijke politiek op de Statenverkiezing.
De stelling luidde : de landelijke politiek overschaduwt het provinciale belang.
De......

Lees verder