ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Kappen of (euro)flappen

woensdag, 03 december 2014 16:10 Kappen of (euro)flappen

Ongetwijfeld heeft iedereen wel iets gemerkt van het kappen van bomen in de gemeente Venray. Dat kan zijn uit gepubliceerde artikelen in de pers of misschien het daadwerkelijk zien van de restanten van de inmiddels gekapte bomen of de stronken.

De redenen waarom de gemeenteraad heeft besloten dat een groot aantal bomen moet sneuvelen lopen nogal uiteen.

Het kunnen bv. bomen zijn met een bepaalde ziekte.

De onderhoudskosten  vanwege steeds terugkerende schade van een trottoir of wegdek als gevolg van opdrukkende wortelgroei spelen ook een rol.

Daarnaast zijn er overwegingen  zoals de onderlinge afstand van bomen,  de beperkte stabiliteit of bomen die te groot worden voor de omgeving.

Uit de reacties van direct omwonenden, ingezonden stukken in de plaatselijke pers tot zelfs een paginagrote advertentie, blijkt dat deze bomenkap veel vragen oproept bij de Venrayse bevolking.

De website Burgers van Venray is met name door een aantal onafhankelijke inwoners van Venray tot stand gebracht om de mening van de bevolking te peilen als het gaat om actuele zaken.  

Deze bomenkap, die plaatsvindt na goedkeuring van de meerderheid van de gemeenteraad, is een actueel onderwerp.

Op deze website kunnen de inwoners van Venray gedurende de maand December hun mening over deze bomenkap geven.

Bovendien staan op de website artikelen van deskundigen en het standpunt van de gemeente Venray. Na het lezen ervan kan men op deze site een gekozen standpunt ook motiveren.

De inwoners van de gemeente Venray worden uitgenodigd om aan te geven het eens of oneens te zijn met de stelling :

“Bezuinigingen mogen geen argument zijn voor bomenkap”.

Burgers van Venray is geïnteresseerd in uw mening en hoopt dat de beslissers in het gemeentehuis de reacties op onze website nauwlettend in de gaten houden. 

REACTIES

De bomenkap hield de gemoederen in Venray volop bezig.

In de maand december hebben vele inwoners van Venray de website burgersvanvenray bezocht. Men kon daarop een mening geven over de stelling :
Bezuinigingen mogen geen argument zijn voor bomenkap.
Bijna 600 personen hebben deze onafhankelijke website......

Lees verder