ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Is een glasvezelkabelnet in Venray noodzakelijk?

donderdag, 01 mei 2014 17:00 Is een glasvezelkabelnet in Venray noodzakelijk?

Ongetwijfeld heeft u de laatste tijd in de plaatselijke media gelezen over een mogelijkheid om in de gehele gemeente Venray een glasvezel kabelnet aan te leggen.

Om dat doel te bereiken is een speciale werkgroep opgericht : Glasweb Venray.

Deze werkgroep, ontstaan vanuit een burgerinitiatief, heeft de ambitie om alle woningen in de gemeente Venray te voorzien van een aansluiting op een glasvezelnetwerk.
Na overleg met het dorpsradenoverleg (DRO) en het wijkradenoverleg (WRO) kreeg de werkgroep “groen licht” om zo’n netwerk te ontwikkelen.
Met name de aansluitingen in het buitengebied van Venray en rondom de kerkdorpen vormen daarbij een extra financieel probleem omdat die aansluitingen aanzienlijk duurder zijn.
De werkgroep is echter van mening dat haar doel kan worden bereikt als 30 % van de bewoners van alle woningen binnen een bebouwde kom wenst te worden aangesloten.
Voor de buitengebieden geldt dat voor 50 % van de woningen een aansluiting dient te worden gerealiseerd.

Omdat dit vraagstuk alle inwoners van de gemeente Venray betreft, vindt de onafhankelijke stuurgroep van de website Burgers van Venray dit een uitgelezen mogelijkheid om de mening van de inwoners van Venray hierover te polsen.
We kunnen ons voorstellen dat niet iedereen op de hoogte is van de mogelijkheden van de glasvezeltechniek en de verschillen t.o.v. de huidige aansluiting voor telefonie, internet en televisie.
Om die reden is er contact opgenomen met zowel de werkgroep Glasweb Venray, als met Ziggo. Daarnaast is een onafhankelijke ICT deskundige geraadpleegd.
Hun standpunten over al dan niet noodzakelijk zijn van een glasvezelnetwerk staan gedurende de maand mei op de website : www.burgersvanvenray.nl
Na het lezen van die meningen nodigen wij u uit om op die site te reageren om de stelling :
Een glasvezelnet is onontkoombaar voor toekomstige ontwikkelingen in de gehele gemeente Venray.
U kunt daarop aangeven of u het eens of oneens bent met die stelling.
Bovendien kan men, desgewenst anoniem, een eigen mening op de website plaatsen.
In een radio uitzending bij Omroep Venray op dinsdagavond 6 mei a.s. van 19.00 uur tot 20.00 uur wordt over deze stelling door een aantal deskundigen gediscussieerd.
Tijdens deze live-uitzending kan telefonisch door de luisteraars worden gereageerd.

REACTIES

Grote meerderheid blijkt voorstander van een glasvezelnetwerk.

In de maand Mei hebben de inwoners van de gemeente Venray hun mening kunnen geven over de mogelijke aanleg van een glasvezelnetwerk. De stelling luidde : “Een glasvezelnet is onontkoombaar voor de toekomstige ontwikkelingen in Venray “.
Op......

Lees verder