ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Zonder deken wordt het koud in Venray.

maandag, 12 november 2018 17:40 Zonder deken wordt het koud in Venray.

Een prominente ereburger gaat Venray verlaten.

Het Ereburgerschap van Venray samen met de Gemeentelijke Erepenning in goud is als blijk van waardering door de gemeenteraad toegekend aan deken Harrie Smeets.
Zulks vanwege zeer uitzonderlijke verdiensten voor de Venrayse gemeenschap.

Hij verlaat Venray, waar hij vanaf 2004 als pastoor en als deken van het dekenaat Venray-Gennep werkzaam is geweest, vanwege zijn wijding tot bisschop van Roermond.

Als pastoor van de Sint Petrus’ Banden kerk was hij niet alleen voor veel mensen tot steun en troost in tijden van rouw, maar ook van grote betekenis voor het maatschappelijk leven in Venray. Talrijke stichtingen en organisaties waaraan hij verbonden was zullen zijn inzet en warme belangstelling ongetwijfeld gaan missen.

De stichting Burgers van Venray wil om die reden de mening peilen van de inwoners van de gemeente Venray op de stelling : “Zonder deken wordt het koud in Venray”.

Op deze website kan men gedurende de maand december aangeven het daarmee eens of oneens te zijn. Bovendien kan men hierop de eigen mening over de herderlijke betrokkenheid van Harrie Smeets met de burgers van Venray aangeven.

REACTIES

De warmte van een deken in deze koude dagen.

In december - dat vergeleken met vorig jaar niet zoveel koude dagen kende - heeft onze deken Venray verlaten. Dat is allerminst met stille trom aan ons voorbij gegaan.
Toenmalig deken Harrie Smeets werd als blijk van waardering Ereburger van de gemeente Venray vanwege zijn......

Lees verder