ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Artikel uit dagblad De Limburger over een mogelijk zorghotel in Beukenrode

zaterdag, 06 oktober 2018 14:56 Artikel uit dagblad De Limburger over een mogelijk zorghotel in Beukenrode

Venray, woensdag 25 april 2018

Kan het voormalig verpleeghuis Beukenrode in Venray dienst gaan doen als een zorghotel? De Zorggroep gaat de mogelijkheden daartoe onderzoeken.
Eerder realiseerde de Zorggroep in het pand al dertig zorgstudio’s, verdeeld over drie verdiepingen.
Een groot deel van Beukenrode, dat ooit een kloostercomplex is geweest, staat nog leeg en heeft geen bestemming.
Fusie
De wens om een zorghotel in Venray te vestigen is er al langer bij de Zorggroep. Eerder was daarvoor een locatie nabij het nieuw te realis- eren ziekenhuis in Venray in beeld. Een besluit hierover is uitgesteld tot na de afronding van de fusie van de ziekenhuizen Venlo/Venray met het Laurentius in Roermond. De locatie Beukenrode wordt nu onderzocht als mogelijk alternatief.
Subsidie
In het zorghotel zouden mensen worden ondergebracht die langdurige zorg nodig hebben, waarbij revalidatie gecombineerd kan worden met verblijf. Op dit moment heeft de Zorggroep een revalidatievoorziening ondergebracht in het ziekenhuis VieCuri in Venray. Hoewel deze locatie voldoet, denkt de Zorggroep dat een zorghotel beter tegemoetkomt aan de wensen van cliënten. Dat baseert de Zorggroep op ervaringen met het zorghotel Roermond. Ook kunnen mogelijk andere zorgaanbieders in de toekomst aanhaken bij het zorghotel.
Of het zorghotel in Beukenrode haalbaar is, moet binnen zes maanden duidelijk zijn. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed geeft subsidie voor het onderzoek, toegekend uit een pot bestemd voor herbestemming van monumenten. Hoe hoog dat bedrag is, is niet bekend.