ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

De visie van wethouder Anne Thielen op de noodzaak van een zorghotel in Venray.

dinsdag, 02 oktober 2018 13:22 De visie van wethouder Anne Thielen op de noodzaak van een zorghotel in Venray.

Stelling: Venray heeft behoefte aan een zorghotel

In een zorghotel worden vaak meerdere functies met elkaar gecombineerd. Zo wordt in een zorghotel tijdelijk verblijf geboden met 24 uur per dag verpleging en verzorging. Dit is een uitkomst voor mensen die na opname in het ziekenhuis nog niet direct naar huis kunnen. Deze 24-uurs verpleging wordt ook ingezet voor mensen die op een wachtlijst staan voor een verpleeghuis maar daar nog niet terecht kunnen, de zogenaamde overbruggingszorg. Voor zowel mensen die terug kunnen keren naar huis maar vooral voor mensen die op een wachtlijst staan voor opname in een verpleeghuis zou een zorghotel in Venray zeer welkom zijn.

Wat een zorghotel echter ook vaak biedt is de logeerfunctie ter ontlasting van mantelzorgers. Dit logeren heeft de gemeente ingekocht bij logeerhuis Kapstok. De gemeente ondersteunt vanuit de Wmo mantelzorgers op verschillende manieren om te voorkomen dat zij overbelast raken. Het tijdelijk overnemen van de zorg in de vorm van logeren is soms een oplossing voor een mantelzorger.

Het zou jammer zijn als er in Venray twee logeerhuizen gaan ontstaan. Op dit moment biedt ons logeerhuis Kapstok logeerplekken aan voor de hele regio noord Limburg. Er is in onze ogen geen ruimte voor twee logeerhuizen.

Dus Venray heeft behoefte aan een zorghotel in het kader van het medisch verblijf maar niet in het kader van tijdelijke ontlasting van mantelzorgers.

Wethouder Anne Thielen