ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

De visie van De Zorggroep over zorghotels

dinsdag, 02 oktober 2018 12:07 De visie van De Zorggroep over zorghotels

Er komen steeds meer zorghotels in Nederland. Ouderen kunnen daar tijdelijk verblijven als zij bijvoorbeeld moeten revalideren na een operatie of beroerte.

Waarom een zorghotel?
Uit kostenoverwegingen is de herstelperiode in een ziekenhuis zo kort mogelijk. Een optie is om daarna thuis de benodigde zorg te krijgen. De thuiszorg is er dan een paar uur per dag. Dat is, vooral voor alleenstaande ouderen, vaak niet voldoende. Ook als na de ziekenhuisopname nog een revalidatietraject nodig is, is naar huis gaan niet altijd de beste optie. Een zorghotel vervult dan een brugfunctie tussen ziekenhuis en thuis.

Wat is zo bijzonder aan een zorghotel?
In een zorghotel kan men dag en nacht een beroep doen op verpleging en verzorging. Dat geeft een gerust gevoel. Binnen een zorghotel is een revalidatiecentrum gevestigd. Met elke revalidant wordt een op maat gesneden revalidatieprogramma afgesproken. De begeleiding gebeurt door een professioneel behandelteam, bestaande uit een specialist ouderengeneeskunde, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, diëtiste, psycholoog, verzorgenden en verpleegkundigen. Er is dagelijks therapie, individueel of in groepsverband. Daarnaast oefenen de revalidanten met alledaagse handelingen zoals opstaan, aankleden, tanden poetsen of boterhammen smeren. En omdat welzijn bijdraagt aan herstel, biedt een zorghotel een comfortabele en aangename omgeving. De hotelkamers beschikken over goede bedden en zijn van alle gemakken voorzien. Er is een restaurant waar de gasten drie keer per dag van een lekkere maaltijd kunnen genieten. Vaak zijn er faciliteiten zoals een bibliotheek, relax- en sportruimtes. Uiteraard zijn alle ruimtes rolstoelvriendelijk.

Wat kost het verblijf in een zorghotel?
Het verblijf in een zorghotel wordt doorgaans vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de basisverzekering.

Nikit Rempkens, PR & Communicatie van De Zorggroep.