ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Alcoholgebruik door jongeren

donderdag, 06 februari 2014 11:00 Alcoholgebruik door jongeren

Hersenschade bij alcoholgebruik door jongeren.

Sinds kort bestaat er een wettelijke regeling die de verkoop van alcohol aan jongeren onder 18 jaar verbiedt.
Mogelijkerwijs is dit nog niet bij iedereen bekend. Niet bij de jongeren zelf maar ook niet bij hun ouders. Of ze hebben er om een of andere reden geen boodschap aan.

Toen de stuurgroep van de website Burgers van Venray zich in de materie verdiepte om een stelling over dit actuele onderwerp te formuleren, kwamen opmerkelijke feiten aan het licht.
Met name bij jongeren veroorzaakt het gebruik van alcohol aantoonbaar hersenschade.
De geraadpleegde deskundigen, waaronder een landelijke autoriteit op dit gebied, zijn unaniem dezelfde mening toegedaan.
Om die reden wil de website Burgers van Venray onder alle inwoners de mening peilen over de stelling : Jongeren miskennen hersenschade door alcoholgebruik.

Op de website staan behalve de mening van een expert op dit gebied, ook een aantal artikelen die met dit onderwerp verband houden. Het standpunt van de staatssecretaris, de burgemeester van Venray, de verslavingszorgdeskundige van het Vincent van Gogh Instituut, een jongerenconsulent van Synthese en docenten van het Raayland college.

De stuurgroep Burgers van Venray nodigt zowel de jongeren van Venray als hun ouders uit om hun mening te geven over deze stelling. Men kan aangeven het eens of oneens te zijn met de stelling, maar men kan ook de eigen mening over dit onderwerp op deze site plaatsen.
Gedurende de hele maand februari kan men stemmen. Bovendien kunt u - desgewenst anoniem - uw mening hierover op de site plaatsen.


 

REACTIES

Hersenschade door overmatig alcoholgebruik bij jongeren.

In de maand Februari hebben een groot aantal inwoners van Venray de website Burgers van Venray bezocht.
Daarop was dit keer de stelling : Jongeren miskennen hersenschade door alcoholgebruik.
Van diegenen die hun stem uitbrachten was 67 % het eens......

Lees verder