ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

De terugkeer van het schoolzwemmen is hard nodig.

vrijdag, 01 september 2017 12:15 De terugkeer van het schoolzwemmen is hard nodig.

Hernieuwd invoeren van schoolzwemmen onder de loep.

Nog niet zo lang geleden was het schoolzwemmen een onderdeel van het lesrooster van leerlingen van de basisscholen.
Op grond van financiële overwegingen is het verdwenen.
Nu recent het verdrinken van kinderen in een zwembad landelijke bekendheid kreeg, rijst de vraag of het niet zinvol is om kinderen op jonge leeftijd al te laten leren zwemmen.
Om die reden besluiten dan soms de ouders van een kind dat het nodig is dat hun kind zwemles krijgt. Voor die zwemlessen met het doel om een zwemdiploma te halen moet echter worden betaald.
In zwembad De Sprank worden die lessen gegeven door de Venrayse zwemvereniging Spio. De eigenaar van het zwembad - de firma Laco - krijgt van de gemeente Venray jaarlijks veel subsidie omdat anders de exploitatie van het zwembad niet haalbaar is.
Het college van B&W stelt aan gemeenteraad vóór om daartoe een bedrag van € 225.000 aan Laco beschikbaar te stellen. In het verleden was dat ca. € 20.000 minder.
Nu heeft Laco voorgesteld aan de scholenkoepels SPOV en Dynamiek om voor leerlingen van groep 4, 5, 6 en 7 per schooljaar zes herhalingslessen van zestig minuten te willen verzorgen. Van de totale kosten van € 45.000 wil Laco er € 25.000 voor haar rekening nemen, als de gemeente Venray het restant bijdraagt.

Als de gemeente dat restant bedrag al zou willen bijdragen is het bovendien nodig dat de scholenkoepels in de lesroosters daarvoor ruimte vrijmaken.
Wat er in de nabije toekomst ook gebeurt, de stichting Burgers van Venray wil graag van de inwoners van Venray weten wat men denkt van het schoolzwemmen.
U wordt uitgenodigd om gedurende de maand September op deze website te reageren op de stelling :
De terugkeer van het schoolzwemmen is hard nodig.

REACTIES