ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Wat kan Burgernet voor u betekenen?

donderdag, 02 mei 2013 17:40 Wat kan Burgernet voor u betekenen?

Ongetwijfeld heeft u wel eens gehoord van het bestaan van Burgernet. In Januari is in elke woning van Venray een brief van burgemeester Gilissen bezorgd, waarin deelnemen aan Burgernet wordt gepropageerd.
De bedoeling van het deelnemen aan Burgernet is het opbouwen van een netwerk van oplettende burgers die de politie kunnen helpen. De deelnemers aan Burgernet krijgen van de politie een bericht via de (mobiele) telefoon en kunnen dan via een gratis telefoonnummer de politie informeren als ze iets te melden hebben over het gemelde voorval.
Tot nu toe doen zo’n 5000 inwoners van Venray mee aan Burgernet. Het zal duidelijk zijn dat door het opletten van burgers en het melden aan de politie bij verdachte zaken of personen problemen met uw hulp kunnen worden opgelost.
De burgemeester en de politie zijn van mening dat het op grote schaal deelnemen aan dit Venrayse Burgernet de veiligheid in en om Venray zal toenemen.
Het moet dan natuurlijk ook zo zijn dat de meldingen van de burgers via het gratis telefoonnummer ook snel en daadkrachtig door de politie worden opgevolgd.
Om die reden wil Burgers van Venray weten wat u als inwoner van Venray vindt van het te verwachten resultaat als u deelneemt aan Burgernet of als u besluit om aan Burgernet deel te nemen. U kunt dat aangeven op de stelling van de maand Mei op deze website .
De stelling is: “Meedoen aan Burgernet maakt Venray veiliger”. Naast het aangeven of u het eens of oneens bent met deze stelling, kunt u ook aangeven waarom u die mening heeft. Dat kunt u ook anoniem melden.

REACTIES

Horen, zien en bellen : de politiepet past ons allemaal !

Dat de politiepet ons allemaal past schreef een van de personen die in de maand mei hebben gereageerd op de stelling : “het meedoen aan Burgernet maakt Venray veiliger”.
Die reactie was gebaseerd op een landelijke zoekactie naar twee vermiste......

Lees verder