ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Bij de huisartsenpost Noord-Limburg is het belang van Venray blijkbaar ondergeschikt aan dat van Venlo

woensdag, 05 april 2017 02:27 Bij de huisartsenpost Noord-Limburg is het belang van Venray blijkbaar ondergeschikt aan dat van Venlo

Wijziging van spoedzorg in Noord-Limburg

Sinds 3 april 2017 is de acute huisartsenzorg in Noord-Limburg tussen 23.00 en 8.00 uur gewijzigd. Alle acute zorgvragen worden tijdens de nachtelijke uren voortaan behandeld vanuit de spoedpost in Venlo.

Tot voor kort werd acute huisartsenzorg tijdens de nacht ook verleend in Venray. Met name ‘s nachts was het aantal hulpvragen op de huisartsenpost (HAP) in Venray zeer klein. In Venlo daarentegen, waar de huisartsenpost onderdeel is van de spoedpost, is de zorgvraag en werkdruk ’s nachts hoog. Behandeling van de acute zorgverlening vanuit één locatie zorgt - naar de mening van de huisartsen - voor een meer efficiënte bezetting in Venlo.

Voor patiënten uit Venray verandert er weinig. Wanneer zij bij spoed in de nacht niet zelf naar de huisartsenpost in Venlo kunnen komen, worden visites ingezet. De verandering betreft nadrukkelijk uitsluitend de nachtelijke uren. De huisartsenpost in Venray blijft in de weekenden van 8.00-23.00 uur en doordeweeks van 17.00-23.00 uur gewoon geopend.

Huisartsencoöperatie Cohesie neemt dit besluit om de organisatie van acute huisartsenzorg in Noord-Limburg te verbeteren. Uitgangspunt daarbij is het verlenen van de best mogelijke en verantwoorde zorg voor iedereen in de regio.

De stichting Burgers van Venray is geïnteresseerd in de mening van de inwoners van de gemeente Venray. In de maand april kan men op haar website  www.burgersvanvenray.nl aangeven of met het eens is met de stelling : Bij de huisartsenpost Noord-Limburg is het belang van Venray ondergeschikt aan dat van Venlo.

REACTIES

De nachtsluiting van de HAP houdt de gemoederen bezig.

Tijdens de maand April hebben de inwoners van de gemeente Venray hun mening kunnen geven op de stelling :“ Bij de huisartsenpost Noord-Limburg is het belang van Venray blijkbaar ondergeschikt aan dat van Venlo”.

Cohesie - de coöperatie......

Lees verder