ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

×

Attentie

JW_SIGP_PLG_GALLERY_RENDER_PROBLEM media/k2/galleries/415

Venray heeft een tekort aan goedkope huurwoningen

donderdag, 23 februari 2017 11:20 Venray heeft een tekort aan goedkope huurwoningen

Door het slopen van bijvoorbeeld de flatwoningen aan de Zuidsingel, de huurharmonisatie en de verkoop van bestaande huurwoningen door Wonen Limburg ontstaat er in Venray en tekort aan betaalbare huurwoningen.

Vanwege de huurharmonisatie, waarbij de volgende huurder al gauw € 100,= per maand meer huur moet betalen voor dezelfde woning, stijgen de huurprijzen met als resultaat dat er steeds minder goedkope huurwoningen overblijven. Bovendien zijn woningcorporaties, dus ook Wonen Limburg, door het ministerie sinds 2013 verplicht een zogenoemde verhuurderheffing te betalen. Daardoor ontstond een stagnatie in de nieuwbouw en het onderhoud van sociale huurwoningen omdat de corporaties minder konden investeren omdat ze veel geld moeten afdragen aan het ministerie. Goedkope huurwoningen bouwen is vrijwel niet meer mogelijk.

Al met al betekent dit dat er in Venray steeds meer goedkope huurwoningen verdwijnen. Daarnaast stijgt juist de behoefte aan dat type woningen voor bv, een- of tweepersoonshuishoudens. Dat zijn niet alleen jongeren of starters in de woningmarkt maar ook personen die vanuit een zorginstelling zelfstandig gaan wonen om nog maar niet eens te spreken over de opvang van asielzoekers.

De Stichting Burgers van Venray signaleert deze ontwikkeling en vraagt zich af wat de inwoners van Venray hiervan vinden. Gedurende de maand Maart kunt op deze website aangeven of u het eens of oneens bent met de stelling : Venray heeft een tekort aan goedkope huurwoningen. Desgewenst kunt u uw eigen mening op deze website plaatsen.  

REACTIES

Tekort aan goedkope huurwoningen in Venray baart zorgen.

Gedurende de maand maart hebben de inwoners van Venray op de pollingsite www.burgersvanvenray.nl kunnen reageren op de stelling
Om de een of andere reden ondervond deze stelling geen grote belangstelling.
Mogelijkerwijs kan dit betekenen......

Lees verder