ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

De Engelse tuin

woensdag, 07 december 2016 11:14 De Engelse tuin

Van harte welkom in de Engelse tuin

De Engelse tuin ligt aan de Raadhuisstraat 1, voor het Venrayse gemeentehuis. Oorspronkelijk was de tuin onderdeel van een grotere kloostertuin. De tuin was bedoeld voor bezinning en is nog steeds een bijzondere plek om te verblijven.
In 2007 is de tuin opgeknapt en bestemd als beeldentuin.
Eind 2012 namen Thérèse Schaeffers en Carla Clevers het initiatief om de beeldentuin vorm te geven. April 2013 werd de beeldentuin geopend.
De meeste beelden blijven enkele jaren staan en worden dan vervangen door andere.

Inmiddels is een Stichting Engelse Tuin opgericht. Deze stichting heeft tot doel om een beeldentuin in de Engelse tuin te realiseren en om deze bekendheid te geven door het organiseren van kleinschalige culturele evenementen in de tuin.

Met de vernieuwde inrichting van het stadspark ziet de stichting mogelijkheden tot samenwerking in beeldentuin en evenementen. Graag wil zij dan ook samenwerken op deze punten. De tuin is daarnaast onderdeel van het nog te ontsluiten Historisch Kwartier (Stadspark, Engelse tuin, Begraafplaats Zusters Ursulinen en tuin van Jerusalem).

De tuin is elke dag geopend en gratis toegankelijk. Wilt u graag een rondleiding om wat meer te weten te komen over de historie en de kunstwerken in de tuin, kunt u contact opnemen met Rita van Gastel 06 41142442 of Carla Clevers, 06 28675061.