ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Kritiek op B&W na achterhouden informatie inzake GlaswebVenray

woensdag, 01 juli 2015 14:12 Kritiek op B&W na achterhouden informatie inzake GlaswebVenray

Kritiek op B&W na achterhouden informatie inzake GlaswebVenray

Door Bas Dammers , omroep Venray— wo 01-07-2015, 13:07
Kritiek op B&W na achterhouden informatie inzake GlaswebVenray
Tijdens de raadsvergadering van afgelopen dinsdag uitte de oppositie kritiek op de manier waarop het college het burgerinitiatief rondom glasweb in de gemeente steunt.

Carla Brugman, fractieleider van PP2, vroeg een interpellatiedebat aan en liet direct weten geschrokken te zijn van het plan van het college om een gemeentelijke bijdrage van 80.000 euro om te zetten in obligaties. De raad wist hier namelijk niets van. Brugman vroeg zich af of het college dat vergeten was of dat het moedwillig gebeurd was. Eerder was besproken dat de 80.000 euro aan de gemeente terugbetaald zou worden wanneer de aanleg van glasvezel in de gemeente door zou gaan. Ook inVENtief, SP, VVD en PvdA waren op het zachts gezegd niet blij met het achtergehouden van informatie van het college.

Wethouder Ike Busser liet als reactie weten dat tijdens een eerdere commissievergadering uitdrukkelijk gesproken was over de optie om de bijdrage in obligaties om te zetten, omdat het misschien een goede belegging is. Busser laat weten de raad te informeren als in september bekend is of de aanleg van glasvezel definitief doorgaat.