ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Heeft u wel eens in de avond of nacht een taxi nodig gehad?

donderdag, 01 maart 2012 16:50 Heeft u wel eens in de avond of nacht een taxi nodig gehad?

Onlangs is door de politie in Venray opgetreden tegen het rijden van illegale taxi’s.

Niet alleen in Peel en Maas is daarvan melding gemaakt, maar dat optreden van de politie haalde ook de media buiten Venray.
Het rijden van illegale taxi’s - ook wel snorders genoemd - blijkt vooral in de late avond en ’s nachts voor te komen, omdat het moeilijk blijkt om een legale taxi naar Venray te laten komen.
Ook als overdag, ’s avonds of ’s nachts iemand in Venray een taxi nodig heeft, levert dat soms problemen op. In Venray zelf zijn er geen taxibedrijven meer, zodat taxi’s van buiten Venray moeten komen om personen te vervoeren. Om die reden kan het soms lang duren vooraleer er een taxi komt, als er al een taxi bereid is om naar Venray te komen. Het zou een goede zaak zijn als er een alternatief kan worden aangeboden.
Hierbij kan worden gedacht aan bv. z.z.p.-ers , die bereid zijn met name ’s avonds en ’s nachts te rijden naar de huisartsenpost of het ziekenhuis. Ook cafébezoekers zouden daarvan gebruik moeten kunnen maken, al is het alleen maar om de verkeersveiligheid te verbeteren. Om niet als illegale snorder te worden bestraft, zou er een vervoer moeten kunnen worden aangeboden waarbij de betrouwbaarheid en de veiligheid voor de klant is gewaarborgd. Vanzelfsprekend moet zo’n kleine zelfstandige een inzittendenverzekering voor zijn of haar auto hebben en moeten vaste tarieven worden afgesproken.
Burgers van Venray wil graag weten of zoiets in Venray van de grond kan komen en hoe u denkt over de stelling :
“ betrouwbare illegale taxi’s moeten worden gedoogd” .
Gedurende de maand maart kunt u op deze website aangeven of u het eens of oneens bent met deze stelling. U kunt bovendien uw mening nader omschrijven.

REACTIES