ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Het breedbandnetwerk van Ziggo in Venray.

donderdag, 01 mei 2014 16:20 Het breedbandnetwerk van Ziggo in Venray.

Ziggo heeft in een groot deel van de gemeente Venray zijn breedbandnetwerk liggen. Zeker in de kernen beschikt nagenoeg ieder huishouden over een kabelaansluiting. Een verbinding met de klant over ons netwerk bestaat overigens voor 98% uit glasvezel. Alleen op de laatste meters ligt de groene kabel, die u ook in uw meterkast ziet. Dit laatste stukje kabel heeft door de moderne technologie ook een enorme capaciteit en is zeer snel. Dat is nu al 180 Mbit per seconde en dat zal de komende jaren blijven toenemen. Niet voor niets wordt ons netwerk door de Europese Commissie gekwalificeerd als “toekomstvast”, net als Fiber-to-the-Home (Glasvezel tot in Huis). De kernen van Venray zijn met het netwerk van Ziggo dus uitstekend voorbereid op de toekomst. Daarom is het niet onontkoombaar voor toekomstige ontwikkelingen om in grote delen van de gemeente Venray een ander netwerk aan te leggen.

In het buitengebied ligt dat anders. Daar is een deel van de percelen niet voorzien van een toekomstvast netwerk, maar aangewezen op de traditionele telefoonlijn, waarover via ADSL ook internetverbindingen mogelijk zijn. Ziggo begrijpt maar al te goed de maatschappelijke relevantie van dit gegeven. Vandaar ook dat wij nauw betrokken zijn bij de plannen van verschillende provincies – waaronder Limburg – om de beschikbaarheid van breedband in het buitengebied te verbeteren. We denken ook graag met Venray mee hoe we tot een oplossing voor het buitengebied kunnen komen.

De bewoners in de kernen beschikken al over een toekomstvast netwerk (van Ziggo). Juist door te focussen op de buitengebieden zou de gemeente een verschil kunnen maken voor álle bewoners.

Erik van Doeselaar 


Senior Media Relations Officer
 Corporate Communicatie