ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Gaat Venray bloeien of bloeden?

donderdag, 01 december 2011 17:00 Gaat Venray bloeien of bloeden?

In april opent de Floriade in Venlo haar poorten.
Venray heeft zich, samen met een aantal gemeentes in de regio, financiëel garant gesteld voor het welslagen van deze Floriade.
De organisatie rekent op minstens twee miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland om daarmee kostendekkend te zijn.
De gemeente Venray wil als risicodragende gemeente ook vruchten plukken van alle activiteiten die tijdens de Floriade op en rond het terrein plaatsvinden. Om deze zogenoemde “spin-off ” te bewerkstelligen gaat Venray zichzelf promoten.
Om de aantrekkelijkheid van Venray onder ieders aandacht te brengen gaat de gemeente samen met ondernemers zich presenteren met het thema : Venray Bloeit.

De gemeente Venray trekt daarom  € 50.000 extra uit om Venray te promoten tijdens de Floriade. Dit geeft het college van burgemeester en wethouders aan op vragen vanuit de gemeenteraad naar aanleiding van de begroting voor 2012. Men is bang dat de Venray het ondergeschoven kindje wordt in de promotie van de regio tijdens de Floriade. De gemeenteraad geeft aan dat er snel actie moet worden ondernomen.Vier maanden voor de start van dewereldtuinbouwtentoonstelling, zijn er namelijk nog slechts zeer beperkt initiatieven voor de promotie ontvouwd.

Het college wil binnenkort het  € 50.000  kostende projectplan Spin Off Floriade lanceren, waarbij de nadruk komt te liggen op het direct verdienen aan het aantal Floriade-bezoekers. De €  50.000  komt bovenop de al  € 189.000  gereserveerde gelden.

Om de mening van de inwoners van de gemeente Venray te peilen, nodigt Burgers van Venray u uit om aan te geven of u het eens of oneens bent met de stelling :
Van de Floriade kan Venray veel verwachten.

U kunt de gehele maand December uw stem uitbrengen en eventueel beargumenteren.
Desgewenst mag u dat anoniem doen.

REACTIES