ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Evenementenhal Venray, een lot uit de loterij

donderdag, 01 november 2012 16:30 Evenementenhal Venray, een lot uit de loterij

Venray heeft de intentie zich verder te ontwikkelen als het tweede stedelijke centrum van Noord-Limburg ná Venlo. Op deze manier kunnen we blijvend invulling geven aan een aantal voorzieningen die we nu in onze gemeente hebben. Denk daarbij aan het ziekenhuis, de schouwburg, politiebureau, etc. Voor ons als bewoners van Venray is het een plus om deze voorzieningen te hebben, het geeft een meerwaarde aan onze leefomgeving en leefkwaliteit.
Om dit soort zaken in stand te houden heb je middelen nodig om daarin te voorzien. Daarbij is bekendheid en aandacht maar met name ook “traffic” onontbeerlijk. Een voorziening als de Evenementenhal Venray zorgt voor die bekendheid van Venray, trekt vele honderdduizenden per jaar naar onze gemeente en brengt ons positief in het nieuws. We worden namelijk vaak genoemd en opgenomen in evenzovele publicaties en veelal gaat het daarbij om berichten met een positieve inhoud. Economisch en publicitair liggen er grote kansen.
Daarbij moet voorkomen worden dat er dingen voorvallen die minder positief zijn. Denk daarbij aan grote verkeersdrukte, parkeerproblemen of erger nog, allerhande vormen van overlast. Getuige het programma dat gevoerd wordt en de bedrijfsvoering van de activiteiten zijn dit soort zaken niet te verwachten en zien we daar ook op toe. In de plannen en realisatie daarvan is bijvoorbeeld ruime parkeergelegenheid voorzien en ligt het complex zeer goed ontsloten via ons wegennet en per spoor.
Alle ingrediënten zijn dus voor de organisatie voorhanden om van de vestiging Venray een groot succes te maken. Dat succes zal afstralen op Venray door de organisatie van allerhande landelijke of internationale beurzen, congressen, seminars, concerten, feesten, e.d. De hotelaccommodaties in Venray e.o. zullen hiervan volop profiteren maar ook andere bedrijven in de periferie, denk aan standbouwers, geluidsmensen maar ook horecaleveranciers, zullen hun voordeel hiermee doen. Het is onze uitdaging om daarbij een directe koppeling te leggen met alles wat er in Venray te doen is. De toeristische sector en de (centrum)ondernemers moeten goede afspraken maken dat bezoekers niet alleen naar de Evenementenhal gaan maar ook Venray bezoeken in de breedste zin van het woord. Maar ook ervoor zorgen dat deze mensen later nog een keer terugkomen.
Vanaf nu bezoeken jaarlijks vele mensen met allerlei achtergronden Venray. Aan eenieder de oproep dat lot uit de loterij ook daadwerkelijk te gebruiken en om te zetten in succes!

Jan Loonen, wethouder Economische Ontwikkeling.