ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Leegstand in het centrum van Venray

donderdag, 06 september 2012 17:10 Leegstand in het centrum van Venray

De laatste jaren tekent zich landelijk en ook in Venray de leegstand van de winkelpanden in de winkelcentra af. Dit heeft alles te maken met het “nieuwe winkelen”, internet aankopen en de financiële crisis.
Ieder centrum zal proberen om zijn of haar winkelgebied zo gevuld als mogelijk te houden. Diegenen met de beste en meest creatieve ideeën zal dit als eerste waar maken. Daarmee wordt dan het winkelaanbod verzekerd maar ook de sfeervolle beleving van het winkel centrum. De wereld verandert, door andere koopstromen (internet) vervangingsmarkten (marktplaats.nl) maar ook de samenstelling van de bewoners (vergrijzing). Wie hier het snelst op inspeelt weet dat hij of zij als eerste het probleem opgelost heeft. Wat hiervoor nodig is komt in eerste instantie uit het “out of the box” denken. Nieuwe ideeën of bestaande concepten in een nieuw jasje. Meestal is er van deze ideeën slechts een op de honderd bruikbaar, maar juist dat idee zoeken we. Niet een concept van een andere stad kopiëren, maar zelf een nieuw concept ontwikkelen en daarmee voorop lopen.
Wij willen graag geïnformeerd worden wanneer bij u iets “broeit” wat het centrum van Venray uit kan laten groeien tot een gevuld en gezellig centrum waar het goed toeven is.

Toon Kateman, voorzitter Venray Centraal.