ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

jeugd- en jongerenwerk in het slop?

donderdag, 02 februari 2012 16:20 jeugd- en jongerenwerk in het slop?

Het (jeugd-en)jongerenwerk zit in Venray al meer dan tien jaren in het slop.
En dat komt, omdat het (jeugd-en) jongerenbeleid was en nog is gericht op uitroeiing van een of meer aan de beleidsmakers onwelgevallige groep(en) van jongeren. Deze jongeren wensen, hoezeer zij ook de wet respecteren, niet te worden bevoogd, maar willen in onafhankelijkheid de door hen gewaardeerde en door de heersende coalitiepartijen vermaledijde cultuur beleven en in een passend onderkomen.

In het teleurstellend debat in de vergadering van de gemeenteraad op17 januari 2012 over de locatie van een jongerencentrum liet niet één raadslid (voldoende) blijken van het besef, dat gemeentelijk(jeugd- en) jongerenbeleid moet getuigen van zorg(en) voor de complete doelgroep en niet slechts voor een handjevol bevoorrechte pupillen van de portefeuille-houder. De uiteindelijke keuze van de locatie, waarop is gepland een kippenhok (zonder ren), onderstreept dit debacle.

De stelling: De gemeente Venray zou een jeugd-en jongerenbeleid moeten voeren,dat afstand neemt van in het verleden door haar gemaakte beoordelingsfouten en dat vol inzet op passende faciliteiten, waaronder huisvesting, voor alle respectabele groepen van jeugdigen en jongeren.

Naam en adres van de auteur is bekend bij de stuurgroep van Burgers van Venray.