ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

DNA, het nieuwe middel tegen inbraken

donderdag, 04 november 2010 14:00 DNA, het nieuwe middel tegen inbraken

SelectaDNA nu ook voor basisscholen

Venray - publicatiedatum: 17-11-2008

SelectaDNA, het nieuwe middel tegen inbraken, wordt nu ook ingezet op basisscholen. Maandag reikte burgemeester Jos Waals samen met wijkagent Frans Coumans een pakket uit aan basisschool De Bongerd. Alle basisscholen in de gemeente Venray ontvangen in week 47 en 48 kosteloos een pakket SelectaDNA. De projectorganisatie ‘Waak voor inbraak’ wil hiermee bereiken dat een inbreker zich wel twee keer bedenkt voordat hij in een school inbreekt.

SelectaDNA bestaat uit een voor het blote oog onzichtbare vloeistof waarmee waardevolle spullen eenvoudig kunnen worden gemarkeerd. Zo worden bijvoorbeeld computers of laptops minder aantrekkelijk voor criminelen. SelectaDNA licht op onder violetlicht en kan op deze manier snel door de politie worden herkend.

‘Waak voor Inbraak’ is een integraal project waarbij verschillende partijen actie ondernemen om burgers te betrekken bij de veiligheid in de eigen buurt. De gemeenten Bergen, Gennep, Mook en Middelaar, Meerlo-Wanssum, Sevenum, Horst aan de Maas en Venray werken in dit project samen met politie, het Openbaar Ministerie, woningcorporaties Destion, Wonen Horst, Wonen Venray en Mooiland Maasland, vertegenwoordigers uit de bouwwereld en Provincie Limburg. Meer informatie over het project en over het middel SelectaDNA leest u op de website http://www.waakvoorinbraak.nl.